Stalno predstavništvo RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju /Novice /
27.08.2015  

Veleposlanik Benedejčič predal poverilna pisma generalnemu direktorju UNIDO

Dunaj, 27. avgusta 2015 – Danes je veleposlanik Andrej Benedejčič predal poverilna pisma generalnemu direktorju Organizacije združenih narodov za industrijski razvoj (UNIDO), Li Yongu. V okviru srečanja je potekal tudi vljudnostni pogovor, ki se je osredotočil predvsem na sodelovanje Slovenije z organizacijo. 

 Vir: UNIDO

Veleposlanik Benedejčič je poudaril, da se zavezanost slovenske strani organizaciji še posebej odraža skozi tehnično sodelovanje. Pri tem je izpostavil, da je velik del razvojne pomoči, ki jo Slovenija realizira prek UNIDO, usmerjen na Zahodni Balkan. Gre za regijo, ki je strateškega pomena za Slovenijo, zato nas tem bolj veseli aktivno sodelovanje slovenskih podjetij pri teh projektih.

Sogovornika je prav tako spomnil na kandidaturo Slovenije za članstvo v Svetu za industrijski razvoj UNIDO za obdobje od 2016 do 2019. Veleposlanik Benedejčič je z generalnim direktorjem tudi izmenjal poglede na bližajoče se zasedanje Generalne konference UNIDO, ki bo potekala med 30. novembrom in 4. decembrom 2015 na Dunaju.