Stalno predstavništvo RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju /Novice /
21.08.2015  

Veleposlanik Benedejčič predal poverilna pisma generalnemu direktorju IAEA Amanu

Dunaj, 21. avgusta 2015 – Danes je veleposlanik Andrej Benedejčič predal poverilna pisma generalnemu direktorju Mednarodne Agencije za atomsko energijo (IAEA), Yukiyi Amanu. V okviru srečanja je potekal vljudnostni pogovor, v katerem sta obravnavala več tem vezanih na sodelovanje Slovenije in IAEA.

 Vir: IAEA

Veleposlanik Benedejčič je med drugim izrazil polno podporo Slovenije nepristranskemu in profesionalnemu delovanju sekretariata IAEA. Kot ena od 31 držav na svetu, ki imajo jedrske elektrarne, je Slovenija aktivna na področju tehničnega sodelovanja in izobraževanja, pri čemer je veleposlanik izrazil interes za nadaljnje tovrstno sodelovanje z Agencijo.

V pogovoru sta tudi izmenjala poglede na teme, ki bodo obravnavane na prihajajoči Generalni konferenci IAEA, ki bo na Dunaju potekala med 14. in 18. septembrom 2015.

V nadaljevanju je veleposlanik  Benedejčič izpostavil dejstvo, da se zavedamo naše vloge kot članice Sveta guvernerjev, ki jo bomo ponovno prevzeli v letih 2017 in 2018 in s tem v zvezi pozdravil obisk generalnega direktorja IAEA Amana v Sloveniji v drugi polovici oktobra letos.